Kopparberg är en liten tätort med endast strax över 3000 invånare. Orten ligger i Västmanland i Örebros län. 

Orten är bland annat känd för Kopparbergs Bryggeri. Bryggeriet är även den främsta arbetsgivaren med över 100 anställda på orten. Här ger vi lite tips om vad man inte ska missa när man besöker Kopparberg. 

 

Kopparbergs marknad

Denna marknad samlar flest besökare till kommunen under året. Så mycket som 100 000 besökare beräknas komma för att besöka stånden och knallarna under de två marknadsdagarna. 

Operan på Skäret

Operan startade här 2004 och har sedan dess lockat många besökare. Flera internationella storstjärnor har uppträtt här i den historiska sågverksmiljön. 

Operahuset är ett före detta virkesmagasin och har erbjudit över 100 000 besökare en unik akustik under 15 somrar. 

Ljusnarsbergs kyrka

En kyrka från 1600-talet som enligt besökarna är detta en av de finaste kyrkorna i Sverige och väl värt ett besök.

Kyrkan invigdes 1635 när den fortfarande inte var helt färdigställd. Därefter har en rad renoveringar och ombyggnationer genomförts. Det är en otroligt vacker byggnad med en stomme av trä och fasader med rödfärgad träspån. Den är både vacker utvändigt som invändigt med bland annat dopfunten från 1644 som är byggd i kalksten samt predikstolen som tillverkades 1643. 

Hyttans hemligheter

Här är något för alla barnfamiljer på besök i Kopparberg. I den gamla välbevarade järnhyttan får man ett lekfullt teateräventyr. Hyttan stängdes ner för 110 år sedan men här får vi träffa olika underliga och udda figurer i en vacker Bergslagsidyll. Man är omgiven av strömmande vatten när man vandrar bland masugn, rostugn, kolarolja, kolmila, broar, smedja och vattenhjul. 

Theme BCF By aThemeArt - Proudly powered by WordPress .
BACK TO TOP